Algemene informatie

 

Hartelijk welkom in onze praktijk
In deze brief treft u algemene informatie over de gang van zaken in onze praktijk. Op onze website www.algeravanparys.nl is naast de algemene informatie meer specifieke informatie te vinden over de verschillende behandelingen en de tarieven.

Openingstijden
Voor behandeling op maandag t/m vrijdag is de praktijk geopend van 8.45 uur tot 12.15 uur en van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Bereikbaarheid / toegankelijkheid
De praktijk is telefonisch bereikbaar van 8.45-12u en van 13u-16:30 op het nummer: 023-5272424. Tijdens werktijd wordt u te woord gestaan door de balieassistente. Buiten werktijd en in het weekend staat het antwoordapparaat aan voor de avond- of weekenddienst. Luistert u dit bericht helemaal af.

Uw afspraak
Wij behandelen uitsluitend op afspraak. Afspraken die niet nagekomen kunnen worden, dienen minimaal 24 uur van tevoren te worden afgezegd. Wanneer u buiten openingstijden een afspraak wil verzetten dan kan altijd het antwoordapparaat ingesproken worden. Indien een afspraak niet wordt nagekomen of niet tijdig wordt afgezegd (minimaal 24 uur van te voren) dan kan dit in rekening worden gebracht. Dit bedrag wordt niet door de verzekering vergoed.

Bezoek aan de tandarts
De halfjaarlijkse controles bij de tandarts dienen gedurende een orthodontische behandeling gewoon te worden voortgezet.

Mondhygiëne
Een goede mondhygiëne is een eerste vereiste om een orthodontische behandeling succesvol te kunnen uitvoeren. Wanneer de tanden en kiezen niet goed schoon zijn, ontstaan er gaatjes en gaat het tandvlees ontsteken. Dit kan blijvende schade aan het gebit geven.

Pijnklachten
Wanneer u een pijnklacht of calamiteit aan uw beugel heeft, wacht dan niet tot de volgende controle, maar neem contact met ons op. Bel ons indien mogelijk tussen 09.00 en 10.00 uur, zodat wij u eventueel dezelfde dag nog kunnen helpen.

Medische gegevens
Voor uw en onze veiligheid verzoeken wij u om ons te informeren omtrent medische bijzonderheden, zoals zwangerschap, medicijngebruik, ziektes, infecties, afwijkingen, etc.

Privacyregeling en geheimhouding
Patiëntengegevens worden niet met derden gedeeld zonder medeweten van u en overleg met de orthodontist. Alle informatie blijft binnen het praktijkpand, tenzij een specialist of tandarts de informatie nodig heeft voor een medisch onderzoek/behandeling (verwijzing). Wanneer u uw dossier opvraagt of wanneer een dossier afgegeven moet worden, bijvoorbeeld door verhuizing, dan wordt er een machtigingsformulier voor het overdragen van een dossier ingevuld en ondertekend.

Patiënttevredenheid
Om de behandelingen in alle opzichten zo goed en voorspoedig mogelijk te laten verlopen, meten wij met regelmaat de patiënttevredenheid. Vanzelfsprekend kunt u suggesties, op en/of aanmerkingen over de gang van zaken ook melden bij de balieassistente en/of de orthodontist. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk aan uw wensen proberen te voldoen of een oplossing voor het probleem zoeken. Indien dit tot onvoldoende resultaat leidt, dan kan de klachtenregeling van de KNMT ingeschakeld worden.

Betalingsvoorwaarden
De betaling van behandelingen gaat via het factoringbedrijf Infomedics. Infomedics zal de declaratie in eerste instantie rechtstreeks naar de zorgverzekeraar sturen. Indien u niet of onvoldoende verzekerd bent dan ontvangt u de rekening thuis en moet u zelf voor de betaling zorgdragen. Vragen over een nota dienen daarom eerst bij Infomedics te worden gesteld. Het telefoonnummer van Infomedics is: 036-20 31 900. (90 cent per gesprek plus uw gebruikelijke belkosten) De betalingstermijn die Infomedics hanteert is 30 dagen. De betalingsvoorwaarden van Infomedics zijn te vinden op www.infomedics.nl.

Vertrouwende op een prettig verblijf in onze praktijk verblijven wij,

Met vriendelijke groet,
Dr. T.J. Algera en mw. drs. K.H.A. Van Parys, orthodontisten

 algera & van parys orthodontisten    Mercuriusstraat 31   2024 TL  Haarlem   Telefoon 023 - 527 24 24   info@algeravanparys.nl