De orthodontisten

 

Tjalling Algera (1974) behaalde zijn VWO diploma aan het Kennemer Lyceum te Overveen waarna de studie tandheelkunde werd begonnen. Na eerst een jaar in Leuven aan de Katholieke Universiteit te hebben gestudeerd is hij het jaar daarop aan het ACTA (Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam) begonnen. Het tandartsexamen werd in 2001 met goed gevolg afgelegd waarna hij parttime als onderzoeker bij de afdelingen tandheelkundige materiaal wetenschappen en orthodontie en als

tandarts in de praktijk van zijn vader in Bloemendaal ging werken.

 

In 2002 startte hij de specialistenopleiding orthodontie aan het ACTA. Na het voltooien van de opleiding bleef hij parttime als staflid verbonden aan de afdeling orthodontie. Hij doet daar intakes en is verantwoordelijk voor de second opinions. Tevens startte hij in die tijd een eigen orthodontiepraktijk in Bloemendaal. Tjalling promoveerde in 2009 met als titel "A better understanding of orthodontic bracket bonding"

 

Tjalling is o.a. lid van de de Koninklijke Nederlandse Maatschappij Tandheelkunde (KNMT), de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten (NVvO), de European Orthodontic Society (EOS) de Nederlandse Vereniging voor Orthodontische Studie (NVOS), en is ingeschreven in het Bigregister en specialistenregister. Hij bekleedt een bestuursfunctie in het afdelingsbestuur Amsterdam-Haarlem en omstreken van de KNMT en is lid van College Tandheelkundige Specialismen.

 

Katrien Van Parys (1982) is in 2000 gestart met haar opleiding tandheelkunde aan de Vrije Universiteit Brussel (Belgiƫ) en heeft deze volbracht in 2005. Vervolgens heeft ze 1 jaar als tandarts gewerkt in Amsterdam. In 2006 specialiseerde ze zich aan het Academisch Centrum voor Tandheelkunde Amsterdam tot orthodontist. In 2010 heeft ze dit met goed gevolg beƫindigd. Hierna deed zij langdurig ervaring op in verschillende orthodontiepraktijken en in het schisisteam van ACTA.

 

Katrien is o.a. lid van de de Koninklijke Nederlandse Maatschappij Tandheelkunde (KNMT), de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten (NVvO), de European Orthodontic Society (EOS) de Nederlandse Vereniging voor Orthodontische Studie (NVOS), en is ingeschreven in het Bigregister en specialistenregister. Katrien is o.a. lid van de NMT, VvO, NVOS, EOS en is ingeschreven in het Bigregister en specialistenregister.

 algera & van parys orthodontisten    Mercuriusstraat 31   2024 TL  Haarlem   Telefoon 023 - 527 24 24   info@algeravanparys.nl