De behandeling

 

Uitneembare beugel

 

Uitneembare plaat:

Een plaat is gemaakt van kunsthars waaraan verschillende metalen draden zitten. Deze draden zijn ervoor om de plaat op zijn plaats te houden of om de tanden te verplaatsen. Met deze beugel kan ook de bovenkaak breder gemaakt worden.

 

 

De activator:

Wanneer de onderkaak te klein is dan wordt vaak een activator (ook wel “blokbeugel” genoemd) gebruikt. De groei van de onderkaak wordt hiermee gestimuleerd.

 

 

Herbst-beugel:

De Herbst-beugel is een beugel die de onderkaak naar voor plaatst waardoor er veranderingen optreden en een overbeet kan verminderen. Het wordt bij jongeren geplaatst om veranderingen te verkrijgen. De beugel is zeer techniek gevoelig en daarom is voorzichtigheid erg belangrijk.

 

 

 

 

Vaste apparatuur

 

De buitenbeugel:

De buitenbeugel  wordt officieel  “headgear” genoemd. Deze beugel heeft als doel de kiezen in de bovenkaak naar achteren te verplaatsten en de bovenkaak te remmen met groeien. De trekrichting kan naar de nek of naar de kruin zijn.

 

 

Hyrax of spin:

Dit is een beugel die vast zit in de bovenkaak en waarmee de bovenkaak verbreed wordt. Dit gebeurt meestal 2 x per dag maar soms kan er van dit advies afgeweken worden.

 

Conventionele vaste apparatuur:

Met vaste apparatuur (ook wel een “slotjesbeugel” genoemd) kunnen tanden en kiezen individueel van stand worden veranderd en op de correcte plaats worden gezet. Slotjes worden in vaktaal “brackets” genoemd. Er zijn metalen en ceramische (witte) brackets. De ceramische brackets zijn minder zichtbaar.

 algera & van parys orthodontisten    Mercuriusstraat 31   2024 TL  Haarlem   Telefoon 023 - 527 24 24   info@algeravanparys.nl