De behandeling
Behandeling
Voor de behandeling
Tijdens de eerste afspraak (eerste consult) maken we kennis, inventariseren we de wensen en kijken we of een behandeling nodig en zinvol is. Indien een behandeling wenselijk is wordt er een tweede afspraak gemaakt voor het uitgebreide onderzoek waarbij afdrukken, lichtfoto’s en röntgenfoto’s worden gemaakt. Op basis van alle verkregen informatie maken we een definitief behandelingsplan, dat we, in een volgende afspraak, samen met u bespreken.
Wij besteden veel aandacht aan deze fase van de behandeling om u zo goed te kunnen informeren.
Wel of geen verwijzing?
Voor een orthodontische behandeling is geen verwijzing van de tandarts vereist. Toch kom je vaak bij de orthodontist nadat de tandarts je verwezen heeft. Hier lees je hoe een behandeling verloopt.
Verschillende beugels
Uitneembare beugel
Uitneembare plaat:
Een plaat is gemaakt van kunsthars waaraan verschillende metalen draden zitten. Deze draden zijn ervoor om de plaat op zijn plaats te houden of om de tanden te verplaatsen. Met deze beugel kan ook de bovenkaak breder gemaakt worden.
De activator:
Wanneer de onderkaak te klein is dan wordt vaak een activator (ook wel “blokbeugel” genoemd) gebruikt. De groei van de onderkaak wordt hiermee gestimuleerd.
De buitenbeugel:
De buitenbeugel wordt officieel “headgear” genoemd. Deze beugel heeft als doel de kiezen in de bovenkaak naar achteren te verplaatsen of de kiezen in de bovenkaak op zijn plaats te houden.
Vaste apparatuur
Vaste apparatuur:
Met vaste apparatuur (ook wel een “slotjesbeugel” genoemd) kunnen tanden en kiezen individueel van stand worden veranderd en op de correcte plaats worden gezet. Slotjes worden in vaktaal “brackets” genoemd. Er zijn metalen en keramische (witte) brackets. De keramische brackets zijn minder zichtbaar.
Hyrax of spin:
Dit is een beugel die vast zit in de bovenkaak en waarmee de bovenkaak verbreed wordt. Dit gebeurt meestal 2 x per dag maar soms kan er van dit advies afgeweken worden.
Herbst-beugel:
De Herbst-beugel is een beugel die de onderkaak naar voor plaatst waardoor er veranderingen optreden en een overbeet kan verminderen. Het wordt bij jongeren geplaatst om veranderingen te verkrijgen. De beugel is zeer techniek gevoelig en daarom is voorzichtigheid erg belangrijk.
Correctieveren (SUS3):
We gebruiken de SUS-springs om ervoor te zorgen dat je onder- en bovenkaak goed op elkaar gaan passen. De SUS-springs zijn stangen die we aan je brackets vast kunnen maken en waar een veer in zit. Die veer duwt je onderkaak en ondertanden naar voren en duwt tegelijkertijd je boventanden naar achteren.
46% korting op Invisalign
Hoge korting op Invisalign
Bij Algera & Van Parys orthodontisten zijn we gespecialiseerd in het orthodontisch behandelen met behulp van de onzichtbare Invisalign beugel. Algera & Van Parys orthodontisten is een ‘Invisalign Diamond II provider’, dat betekent dat wij één van de grootste aanbieders van de Invisalign beugel in Nederland zijn. Hierdoor kunnen wij groot inkopen en krijgen wij een hoge inkoopkorting, welke wij graag aan u doorgeven. Hierdoor zullen wij de kosten voor u zo laag mogelijk houden. Een hogere korting op deze behandeling zult u bij een andere praktijk in Nederland niet tegenkomen.
Dankzij onze ‘Invisalign Diamond II status’ krijgen wij een korting van 46% op de techniekkosten van Invisalign. Uw voordeel kan oplopen tot wel € 1200,- op de gehele Invisalign behandeling bij Algera & Van Parys orthodontisten.
SmileView
Benieuwd hoe je nieuwe glimlach eruit kan zien? Klik op onderstaande link en zie binnen 60 seconden het resultaat!
https://www.invisalign.nl/SV/508736
Invisalign
Invisalign is de “onzichtbare” behandelingsmethode. Bij deze methode worden dunne, doorzichtige platen (trays) gebruikt die de tanden en kiezen in de goede richting duwen. Elke week tot 2 weken moet een nieuwe plaat gedragen worden. Voor uitgebreidere informatie kunt u terecht bij: www.invisalign.com
Retentie
Na de behandeling
Retentie betekent: het vasthouden van de behaalde behandelresultaten. Deze fase is een essentieel onderdeel van de behandeling. Dit doen we vaak door middel van plakspalken in de boven- en onderkaak en een of twee nachtbeugels. In sommige gevallen kan hiervan afgeweken worden.
Na de actieve behandeling worden er nog in de normale situatie 3 a 4 controles ingepland.